Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Sice se mi nelíbí, co (a hlavně jak) bylo řečeno na adresu těch padlých českých vojáků...ale chápu, že na to mohou být názory různé...a případné trestní stíhání bych bral jako zpochybnění demokratických svobod názoru a slova. 

Já ještě pamatuji komunismus. Tenkrát se také tvrdilo, že existuje svoboda slova...že každý přece může mít svůj názor a kritizovat co chce...pouze bylo zakázáno zpochybňovat a podkopávat socialismus. 

Dnes máme opět svobodu slova...jen s jinými výjimkami (zpochybňování holocaustu, romská  a vůbec rasová problematika, ženská rovnoprávnost atd). 

Chápu, že absolutní svoboda slova asi není možná. Chápu, že není možné tolerovat "podporu hnutí vedoucí k potlačování práv a svobod". Ale obávám se, že pod tuto definici lze opět účelové napasovat kde co ...třeba ten hulvátský výrok na adresu těch vojáků. A to je problém.

5 1
možnosti
JM

Když ona se ta pomoc dost změnila od té původní polní nemocnice. Pak se mluvilo o týmu stavařů, později o navádění letadel na cíl a odstřelovačích. Místo chránění civilistů, když se naši vojáci dostali pod palbu, tak utíkali do nejbližší vesnice. Touha po zářezu na pažbě. Já jsem ty zprávy nijak nevyhledával, ale z toho co si za ty roky náhodně pamatuje, tak Češi se dost zaměřili na děti. Vyvinuli počítačovou hru zdarma, kterou když si děti instalovali do počítače, tak kromě hraní sloužila ke sledování aktivit jejich rodičů. Ti zabití členové hlídky zase rozdávali dárky dětem, a snažili se z nich při rozhovoru vytáhnout nějaké informace. To jsou jen drobty, které se provalily, pravda bude asi daleko horší.

0 1
možnosti
Foto

" To není v tomto případě chyba vojáků, to je přátelé Vaše chyba a Váš boj."

Zapomeňte ... je mi úplně fuk jestli do Afganistánu jeli kvůli prachům nebo z touhy po dobrodružství ... ale rozhodně tam nejeli bojovat můj boj.

Celou 9/11 komedii řídili saudští diplomaté a prací US tajných služeb to bylo zatajit. Tak to ostatně potvrdila i zpráva Kongresu (hlavně část utajovaná do loňska).

Takže stíhat někoho (byť je to komouš) za to co řekl je choré !

9 0
možnosti
OS

V Afghánistánu jde jedině prohrát, nikdo v historii Afghánistán neporazil, mise byla naprosto zbytečná, protože násilím se Afghánistán nezmění a NATO zase odtáhne a Afghánci si budou žít dál po svém. A na naprosto zbytečné smrti 5 lidí kecy o nějakých spojeneckých závazcích nezmění vůbec nic...:p

8 0
možnosti
ZU

Ti vojáci si zaslouží ocenění. To si nezaslouží ti, kdo je tam poslali.Naše spolupráce s agresorem se nám po zásluze vrátí. ..

3 0
možnosti
LN

...s kterým ...???...SSSR...nebo USA...???

3 2
možnosti
MK

Bojovat kdekoli je minimálně odvaha. Dnes,v době kapitalismu je normální bojovat za peníze.Jestli se v Afganistánu bojuje za naši vlast,je sice diskutabilní,ale bylo by dost krátkozraké říct že ne. Jelikož jsme v nějakém klubu,je třeba respektovat pravidla,pokud v něm chceme setrvat a bylo by zababělé,schovávat se mámě za sukni.Podle reakcí a to nejen dnes je mi jasné,že obecný názor nejen mladých lidí je nestarat se o nikoho a nejlépe ani o nic,ale až se Taliban zeptá,kudu vede cesta na Ostravu(Prahu,Brno apod),bude pozdě...

p.s."negativníma lajkama" na "fejsu" je asi nezaženem.

1 0
možnosti
Foto

Vy si klidně respektujte pravidla jaká chcete. Já se ale nikde nezavázal, že budu jásat nad okupací našimi vojáky.

3 0
možnosti
Foto

Vladimíre děkuji za návštěvu:-)

0 0
možnosti
Foto

Existují různá povolání. Některá méně riziková, některá vysoce riziková. Voják patří do té vůbec nejrizikovější skupiny. To je prostě fakt a s tím se nedá nic dělat. Ke smrti vojáka patří ovšem aj pohřbení se všemi poctami a výhodami a s tím se také nedá nic dělat a patří to k jakési slušnosti a bontonu. Diskuze a názory ohledně peněz a jejich zásluh, to je uplně stejné u všech povolání, neb vždy pramení z nevědomosti a pod jakýmsi závojem urban legend. To, že někdo je ochoten položit život za svou vlast, což mise po světě naskytuje, to je prostě neoddiskutovatelně záslužná věc a kdo to nechápe, je nechci říci hloupý, ale duchem jednodušší. Souhlasím, nicméně s drobnou výhradou, smrt k životu vojáka prostě tak nějak patří

3 2
možnosti
JM

Ti vojáci nezemřeli za svou vlast, ale za zájmy USA. Naopak, výsledkem zahraničních mise v Iráku je Islámský stát, jehož se nyní náš prezident obává a příliv uprchlíků, kterých se obávají lidé.

6 3
možnosti
PK

P33a69v38e23l 69K47u84l17a

25. 5. 2015 19:39

Za mě karma a můj názor, je, že na vině je také to, že se zde (v parlamentu, na veřejnosti, zde na blogu) i přes zákonem uznanou protiprávnost komunistického režimu, nechávají vyřvávat takoví lidé, jako je Semelová, Rambousek, Grebeníček a spousta dalších a naprosto beztrestně. Jak k tomu potom takový vámi zmiňovaný duševní mrzák přijde ;-)?

3 3
možnosti
Foto

Pavle co k tomu dodat.

0 1
možnosti
Foto

To je vskutku projev slušnosti nazývat ty, kteří mají jiný názor než vy, nevzdělanými, hloupými a závistivými. Nejste o nic lepší než ten chlápek co mu hrozí, že si půjde sednout za to, že napsal svůj názor. Nebude souzen za vulgaritu, ale právě a jen za názor. To nemá s demokracií mnoho společného.

10 7
možnosti
Foto

pane kolego předně děkuji za komentář. No a co se obsahu týče nejspíše jste asi četl a viděl tedy na rozdíl ode mě obsah trestního spisu, neboť na rozdíl ode mě víte za co bude souzen. Co s etýče těch hloupých, nevzdělaných a podobně, možná by bylo dobré zamyslet se v jakém kontextu jsou tato slova použita.

0 1
možnosti
KC

Autor má pravdu. I když se neuměle snažíme o právní stát a demokracii, jsou hranice tolerovatelnosti a kdo je překročí, musí nést důsledky. Odpor k tomuto pravidlu nemá nic společného s právem vyslovit vlastní názor, protože jsou zde obecně lidské, etické a jiné důvody, které do slušné společnosti prostě nepatří. Rozsah těchto hranic si musí veřejnost pohlídat sama prostřednictvím občanských iniciativ, tisku apod.

3 3
možnosti
Foto

pane Karle jsem téhož názoru.  Navíc v mnoha evropských zemích s mnoho let vybudouvanou demokracií jsou postihy za obdobné činy.

1 1
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 25,05
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com