Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Zdravím Tě, Pavle! Přesně to vyjádřila paní Klára Trnková.

Jen bych dodal, že mě to vůbec nepřekvapuje. Beru to také za jeden smutný

symptom této doby.

Hodně zdraví!

2 0
možnosti
Foto

Tome, zdravím tě a moc děkuji nejen za přečtení, ale i komentář. A máš pravdu, Klára Trnková to vystihla. Přeji ti a tvým blízkým pevné zdraví.

1 0
možnosti
Foto

Pavle, zdravím Tě. Po dlouhé době jsem zavítal na Tvůj blog.

Co na to říci: Perte se a žerte se. Vždyť jste Češi. ;-)

Přeji Ti pěkné prožití května. :-)

PS. Na konci Tvého článku je moc pěkná fotka. :-)

2 0
možnosti
Foto

Zdravím tě Jardo a děkuji ti za návštěvu a komentář. Ten komentář je k určitému zamyšlení. Moc děkuji za hodnocení fotografie. Z takových míst se vždy děla dobře. Jardo, děkuji ti za návštěvu a přeji také krásný víkend a hlavně mějte zdraví R^

1 0
možnosti
KT

Mě ten článek taky popudil. Autor je nevzdělanec o čemž svědčí nejen nepochopení stěžejního díla Boženy Němcové, ale i popis sousoší významného sochaře. Takto hloupě se vyjadřují jen ti, kteří uměleckému dílu nerozumějí a tak ho posuzují ze svého uzoučkého pohledu člověka rozhledem a vzděláním nepolíbeným.

11 0
možnosti
Foto

Klárko, předně Vás zdravím a děkuji nejen za návštěvu, ale rovněž výstižný komentář. Při přečtění toho článku jsem si položil otázku, proč je ten článek tak nenávistně napsán. A to mě právě přivedlo k potřebě napsat proti názor. Nikdy jsem neměl potřebu vnucovat cokoliv komukoliv, protože vím, že to tak nefunguje. Ale tohle bylo jiné. Prostě naházení kupy hnoje. Vám Klárko moc děkuji za přečtění i Váš komentář a přeji pevné zdraví, krásné dny a hlavně zdraví. R^

5 0
možnosti
Foto

Vážený Pavle. Je asi lepší věřit sobě, než čemukoli, co praští na první pohled do očí na kterýchkoli stránkách. Již dávno kdekterý novinář je schopen ,,zplodit" cokoli, co někoho upoutá. Lze na to reagovat, či se o tom i zmínit, a vyjádřit svůj názor. Onen novinář splnil své ,penzum", TEDY UPOUTAL POZORNOST. A o to jde vždy! Vč. toho, že podvědomí mnohých vnímá, aniž si to uvědomuje i reklamy, které takřka u všeho jsou. A k tomu je třeba i ono ,,Babiččino údolí" dobré. Stejně tak jako třeba i blogy, či tzv. diskuze pod nimi. B. Němcová je jistě až jedním ze symbolů v naší literatuře, stejně tak jako její díla. Atˇ si o tom kdokoli ,,plká" cokoli. Jinak zdravím. J.A.J.

5 0
možnosti
Foto

Zdravím Jiří, děkuji moc za návštěvu i krásný komentář, ke kterému není co dodat. A tak přeji krásné dny a hlavně pevné zdraví.R^

0 0
možnosti
IB

Myslím si, že teď v době kovidové nemusela být ani v Babiččině údolí velká návštěvnost a člověk si mohl vychutnat klid, krásu a nostalgii těch míst. Přemýšlím, proč je článek napsán s tak zohavujícím, buranským přístupem - aspoň já to tak vnímám. Možná je mnohem jednodušší vyplivat na papír spoustu jedu, než napsat něco potěšujícího. Uniká mi účel, pro který ten článek autor napsal. Možná ho vyplodil jen proto, že je zaplacen dle počtu slov. Navíc, stejně jako negativní reklama, vzbudí pozornost - a to je možná i ten účel, pro který byl článek napsán, budí totiž emoce a je jedno, jestli kladné nebo záporné. Mně osobně ten článek na mých hezkých vzpomínkách z návštěv v Ratibořicích nic nezměnil a pokud autor chce vidět i hezké věci jako ošklivé, škodí jen sám sobě

7 0
možnosti
Foto

Paní Ivano, předně Vám děkuji za návštěvu, ale i komentář. Také jsem si kladl otázku, proč je ten článek tak nenávistně napsán. A to mě právě přivedlo k potřebě napsat proti názor. Nikdy jsem neměl potřebu vnucovat cokoliv komukoliv, protože vím, že to tak nefunguje. Ale tohle bylo jiné. Naházena kupa hnoje. A tak Vám moc děkuji za přečtění i Váš komentář a přeji pevné zdraví a krásné dny. A hlavně zdraví.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, Pavle. Nepřicházím s kapesníkem, já, co na Němcovou nedám slovem dopustit, ba naopak...Nebudu to moc dlouze pitvat, protože ono je to tak napůl pro všecko a všecky. Turistická atrakce se udělá ze všeho všude na světě, ona kritizovaná idealizace věcí a místa ústy pana redaktora zaslouží dozajista fundovanější a méně nafrněný rozbor, poučenější vhled v souladu s dobovým myšlením a životem v dané době...to určitě, o redaktorech idnesu jsem ztratila mínění deset let zpět, ovšem že je socha Babičky jako ustřelený kecky, to si bohužel já myslím celé své žití:))

2 0
možnosti
Foto

Zdravím Radko, předně děkuji za návštěvu a komentář. Jak už jsem psal níže, mojí snahou bylo přinést protináhled k danému článku. Radko, přeji krásný víkend a hlavně zdraví.

0 0
možnosti
ND

Chápu vaši reakci, Pavle, také bych se zlobila kdyby mi někdo pohaněl či zesměšnil třeba můj milovaný Vyšehrad s jeho pověstí (to nesrovnávam objekty ani literaturu), ale na druhou stranu bych chápala i jiný názor, tak jak to vidí jiný člověk jinýma očima.

Je na každém jak, kdy, v jakém věku v jaké době vnímá tyhle věci a je jen na něm, co si z toho vezme, od toho jsme tak různorodí, že máme jinou optiku, jiná měřítka a to je dobře ač se vám to tak nezdá.

Svoje pocity nikomu nevnutíte, když je nemá on sám, ale třeba bude o nich přemýšlet a když ne, jeho věc.

Tak hezký víkend.

2 0
možnosti
Foto

Nadi, děkuji za návštěvu a komentář, ve kterém máte i pravdu. Ale moje reakce není přímo myšlena jako vnucování něčeho jiného. Jednak proto, že to ani nejde a hlavně, je to na každém z nás. Mě taková místa žádný člověk nezkazí, stejně tak, jako já druhého nenaučím taková místa milovat. Nadi, přeji krásné dny a hlavně pevné zdraví.

0 0
možnosti
Foto

Babiččino údolí je komerční turistická iluze, stejně jako mnoho jiných krásných a něčím zajímavých míst u nás i kdekoli jinde. To je realita, se kterou budete konfrontován, když tam v sezóně přijedete.

Pokud chcete toto nebo jakékoli jiné vám milé místo vnímat na základě třeba svých vzpomínek z dětství či mládí nebo jako předobraz nějakého oblíbeného uměleckého díla, je to naopak vaše iluze, jen váš pohled, který je přesně takový, jaký ho chcete mít. Tady je to stejná fikce (nebo realita, jak chcete), jakou prezentuje třeba autor zmíněného článku.

Na každý pád naprosto rozumím tomu, že člověk našeho věku cítí nostalgii i smutek, když se dívá na to, jak vypadají jemu drahá místa, která jsou v řadě ohledů dnes zcela jiná, než jak je znal a v paměti (i v srdci) uchovává.

3 0
možnosti
ND

Ano, také to tak cítím.

1 0
možnosti
LV

Inu, kdo nejásá nad Babičkou, je křupan a je třeba jím opovrhnout.

A komu v Babiččině údolí, před Ratibořickým zámkem či sousoším Babičky a vnoučat neukápne slza, je studený a bezcitný čumák.

Tak hlavně že v tom máme jasno!

0 9
možnosti
Foto

Pane Vitho, děkuji za Váš názor a jsem rád, že v tom máme jasno.

1 0
možnosti
DK

Bohužel MF Dnes má mezi sebou kvalitu vzdělanosti národa...;-€, která posílá prostřednictví tisku lidem bludy.;-€

4 0
možnosti
Foto

Paní Danuše, předně Vám děkuji za návštěvu a komentář. Co dodat, chápu, že někoho to místo tak neosloví, ale mnohá slova v tom článku, jsou pro mě přílíš silná.

1 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 17,03
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com