Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soni, moc děkuji za návštěvu R^

0 0
možnosti
Foto

Pavle, moc pěkně napsáno a pomníky zasluhují úctu, to je i můj názorR^

1 0
možnosti
Foto

Jitko, je to tak. Oni tam nejsou jen tak, většinou označují hroby. Jitko, moc ti děkuji za návštěvu a komentář a přeji rkásný zbytek neděle.

1 0
možnosti

Přečetl jsem si všechna Vaše zastavení k této hrozné tragédii. Její popis od historiků byl možná úplnější, ale v tom Vašem tlouklo srdce. Přeju, Pavle, hezkej den.

1 0
možnosti
Foto

Pane Zdeňku, předně Vám děkuji za návštěvu a komentář. O této válce bylo vydáno a je vydáváno spoustu knih, a je nesmírně obtížné o tom psát odborně, obzvláště, když si stále doplňuji informace. A když už si ěnco přečtu a vyrazím na dané místo, stojím tam a rozhlížím se. A člověka napadají mnohé myšlenky i představy, ktreré nebudou nikdy takové, jako ty reálné bitevní obrazy. A tak mohu jediné - psát dál, tedy o mých poznáních, jak to cítím a jak mě to oslovuje. Zdeňku, ještě jednou Vám děkuji za návštěvu a komentář a i já Vám přeji krásný nejen dnešní den. R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Pole v naší zemi jsou pro mne obrovskou, nevyčíslitelnou hodnotou. Máme zde řadu míst, kde je půda obdělávána kontinuálně několik tisíc let. Málokdo si uvědomuje, jaká je to hodnota. Zabrat nejlepší půdu v nížině kvůli vybetonování a výstavbě plechové boudy nějaké "logistiky" je stejné barbarství jako udělat si doma práh z deskových obrazů Mistra Teodorika a šlapat po nich. Naprosto stejné je to s řepkovými poli. V nějaké rozumné míře ano, i řepka se může pěstovat, ale rozhodně ne jako obludná monokultura, zabírající rok co rok kolem třiceti procent orné půdy. Monokultura, která ztratila přirozenou odolnost a je závislá na chemickém ošetřování.

I když je snad možné, že poté, co se od masového pěstění řepky upustí a vrátíme se k přirozenějšímu, méně chemickému zemědělství, půda se zregeneruje. Ale kontaminace hlubšími průsaky chemikálií do podloží se asi bude vytrácet jen pomalu.

2 0
možnosti
Foto

Marku, předně ti děkuji za návštěvu i komentář, ke kterému je těžké něco dodat. Když pročítám vzpoimínky starých sedláků, byla pro ně půda svátost. Nebylo to jen o zisku, ale o tom, aby je to uživilo a půda nesla dál plodiny. Marklu, snad jako lidi dostaneme rozum. R^

0 0
možnosti

R^ Počasí nevyšlo, tak to bylo jen ježdění v autě po zahradnictví za kytičkama ze Světí do Roudnice.. Ale máte pravdu, na těch obrovských lánech ten boj musel být krutý.. nějak jsem ho díky Vám tam viděla i z dálky..

1 0
možnosti
Foto

Milá Radko, předně Vám děkuji za návštěvu a komentář. Počasí bylo nevyzpytatelné, ale třeba se na ta místa vydáte, až bude příjemněji.R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

J64a87n 17Š66i10k

5. 5. 2019 14:30

Jednou jsem seděl na louce nad cestou a najednou na ní uviděl pochodující jednotku římských vojáků. Představa nebo vidění? Možná tam opravdu šli, protože až následně mě potkala informace, že není vyloučeno, že na onom místě skutečně byli. Také se často dívám na louky a lesy a říkám si, kdo tady tehdy šel, co tu dělal, co se zde odehrávalo? Vidím Pavle, že to máš podobné. Jinak osobně považuji ničení pomníků za jednu z nejhorších věcí, co může někdo udělat. Děkuji za článek a hezký zbytek víkendu

2 0
možnosti
Foto

Honzo, předně ti děkuji za návštěvu, ale i komentář. Když někomu řekneš, že jsi měl takové vidění, ten člověk ti řekne že jsi blázen. Hloupost, co my víme o dimenzích, které nejsme schopni smyslově zaznamenat a pochopit. A ten pomník? Prostě svinstvo.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý výlet, ale ten pomník to je fakt ostuda.:-/

R^R^

1 0
možnosti
Foto

Pavli, je. A moc děkuji za návštěvu a komentářR^

1 0
možnosti
Foto

Ničitelé všeho by měli být zákonem donuceni vše dávat do původního stavu. A pokud toho svou nezručností nejsou schopní, tak si zaplatit opravu ze svého!!!

3 0
možnosti
Foto

Hoprste a takové činy veřejně pranýřovat. Moc děkuji za přečtení a komentář.

0 0
možnosti

D77a17v49i66d 51V66l33k

5. 5. 2019 10:55

Sorry Pavle ,ale svádět na demokracii něčí vandalství,nevychovanost a blbství není úplně fér. Za tohle demokracie nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Davčo, díky za názor a přečtení.Nicméně, ona ta demokracie je souhrnem všeho, včetně poskytnutí výkladu všeho, jak se to komu hodí.

0 0
možnosti

Co to napsat takto: "Ona ta fakta, jsou prostě náročná."?

1 0
možnosti
Foto

Pane Vladimíre, předně Vám děkuji za návštěvu, ale především komentář. A máte pravdu. Já se s tou větou nějak nemohl vypořádat, ale díky Vaší připomínce jsme to upravil. Takže Vám děkuji R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 25,01
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com