Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Domnívat se, že po zrušení nulové tolerance alkoholu se z řidičů stanou nezodpovědní ochmelkové, je nesmysl. Kdo na zákony kašle a jezdí opilý už dnes, ten v tom bude pokračovat i za jiných podmínek. Zodpovědný řidič, který s alkoholem v krvi za volant nesedne, bude tuto zásadu dodržovat i nadále a poruší ji maximálně v tom, že si dá po obědě jedno pivo, nebo decku vína, čímž silniční provoz skutečně nijak neohrozí.

4 0
možnosti
Foto

Domnívat se, že absolutní předností chodců, zajistím jejich bezpečnost.......

1 0
možnosti
Foto

Funguje to prakticky v celé Evropě, proč bychom to nedokázali i my. Stačí nastavit pravidla.

3 1
možnosti
Foto

Zdeňku, právě ty pravidla, o nich jsem nic neslyšel. a právě proto jsem dal do tohoto článku nejen přednost chodců, ale i tu vymahatelnost práva v reportáži na videu. A jak u nás vypadá vymahatelnost práva nakonec můžeme za uplynulá léta vidět kolem sebe.

0 0
možnosti
MS

Letité paradigma, které do nás hustili už za komunistů, že alkohol za volant nepatří, se stalo mantrou a pro mnohé nepřekročitelným stínem. Měla jsem to stejně, alkohol za volantem je zlo a každý, kdo by chtěl po jednom pivu řídit je osoba nezodpovědná a pro ostaní nebezpečná.

Až s životem v zahraničí jsem svůj názor změnila. Víte, co se stane, když si dám pivo a jedu? Nic, nestane se vůbec nic.

A argumenty některých, že Češi nejsou schopní dodržet stanovený limit.. Já nevím lidi, že vás to tak baví mít o svém národu (tudíž i sám o sobě) tak nízké mínění.

3 2
možnosti
Foto

Vážená paní Michaelo, předně Vám děkuji za návštěvu, ale i Váš názor. Težce však hledám relativní odpovědi , protože nevím, jak často jste na silnicích za volantem, nevím, jestli v čechách žijete či nežijete, pokud nežijete, jak sem často jezdíte. Z těch Vášich uváděných vyspělých zemí zaznívá, jak jsou na tom češi ve spotřebě alkoholu. Údajně jsme na prvním místě. Z Vašich vět, nad kterými zamýšlím, vzniká spousta otazníků. Jak je možné, že z hlediska statistiky v Evropských zemí jsme na tom, docela blbě. Nemohla by jste mi prozradit čím to je? Odkaz přiložím na konci článku. Co se týče Vaší poslední věty o mínění, ono je sice krásný povídat si o tom, jaký národ jsme úžasný, jak jsme vlastenčtí, jak respektujeme pravidla, jak přistupujeme k volbám, jak kontrolujeme politiky, co si sem necháme dovést za sajrajty které jíme a ještě si chrochtáme blahem. Kolik si tady necháme postavit montoven na úrodné půdě, montoven a fabrik, které nám nepatří. Mohl bych argumentovat mnoha dalšími věcmi. Ale vzdalovalo bych se tématu. Zkuste prosím, odpovědět na tu statistiku a budu Vám vděčný i za argumenty, co se děje, když v těch zemích někdo nedodržuje stanovené limity. Odkaz zde : https://www.cdv.cz/tisk/cesko-se-v-evrope-propadlo-o-6-pricek-fatalni-nasledky-nehod-v-roce-2018?fbclid=IwAR2Oe6N469_AvttADJrpW-B_z_dbV6VU0iyh8RIEChQy_82aygZUybRyX3o

3 1
možnosti
Foto

Pavle, zdravím,

sám s tímhle nemám žádný zásadní problém a dost se divím zbytečně rozvířeným vášním kolem takové věci. Ať byl limit 0,3 promile nebo nulová tolerance, neměl jsem nikdy důvod to nedodržovat, natož se kvůli tomu rozvášnit. Proč taky.

Mně osobně by nevadilo, kdyby byla povolena určitá míra. Ale má to ten háček, že jistý typ lidí to bude ze zásady zkoušet. Kdyby byla povolena dvě piva, dají si tři-čtyři a bodu spoléhat, že to případně u kontroly ukecají. A lidé, kteří vášnivě bojují za toleranci alkoholu za volantem až do takové míry, že jsou ochotní urážet ty, kdo mají jiný názor, tím jen dokazují, že se neumí ovládat. A tudíž zrovna pro ně by se tolerance alkoholu za volantem nehodila ani náhodou

3 0
možnosti
LC

Jistému typu lidí je šumafuk, jestli je povoleno 0,0 nebo 0,5.

2 0
možnosti
LC

... proč zároveň nechce novelizovat zákoník práce, aby i zaměstnanec, který má polední pauzu si mohl dát jedno pivečko ... Přiznávám, že jsem zákoníkem práce nepolíben, tak se ptám - tam je takový zákaz definován? To není na rozhodnutí zaměstnavatele? Jinak mohu panu autorovi blogu prozradit, že "na západě", ve firmách či státních institucích, které mají vlastní jídelnu, je zcela běžné, že si k obědu můžete dát malé pivo, nebo dvojku vína (mají "dvojkové" balení), přičemž počet těch piv či dvojek není nikde stanoven. Předpokládá se, že dospělí lidé používají mozek. O ty, kteří mají delší polední přestávku a stravují se mimo se nikdo nestará vůbec.

2 0
možnosti
Foto

Pane Luboši, předně Vám děkuji za návštěvu a komentář. Co s etýče zákoníku práce, lze přeci vyhledat na internetu. Souvisí mimo jiné i s oblastí BOZP. Děkuji za informaci o vlastních jídelnách, kde malé množství prodávají. Jen přemýšlím, jak tam mají zajištěnou ochranu ostatních zaměstnaců či firmy pro případ, že by někdo stanovený limit porušil. Přeci jen, tohle je zásadní téma a tak stále hledám odpovědi i na písmeno b) tedy co se děje, když to je porušeno. Budu rád za informaci.

0 0
možnosti
Foto

Ono se to tušit dalo.;-) Na jedné straně poznámky o civilizovaném světě a že nulu mají jinak převážně muslimské země, plus prostý fakt, že 0,2 požití nedokazuje... Na druhé to, že tady platí "dovolíš jedno, daj si tři".

3 0
možnosti
Foto

Klárko právě a proto mi v tom vyjádření předsedy chybí i ty snakce. A toěb děkuji za návštěvu a komentář.

1 0
možnosti
PS

P35e51t51r 43S51k27á89c48e29l

12. 4. 2019 21:30

Před 55. lety byla v televizi debata "naživo", přeli se tehdy dva - odborník na dopravu a psycholog. První samozřejmě obhajoval nově zavedený absolutní zákaz alkoholu (pamatuji ho jako polehčující okolnost) a druhý navrhoval, aby se stanovila určitá hranice promile a tu pomalu ale jistě v průběhu roků snižovat. Byl to prudký skok...od tolerance do absolutního zákazu.Možná několik roků bylo jen něco málo povoleno, nevím. Pokud by se tehdy postupovalo podle návrhu psychologa (konala tak většina států na západ od nás), byli bychom dnes na tom stejně jako vyspělé země. Souhlasím s autorem, že v nynějších podmínkách není správným řešením provádět opak - povolovat, uvolňovat. On člověk kdekoliv v Evropě si musí pomalu na kázeň a pořádek zvykat, po uvolnění hranice ale nezná míru. Zvláště když chybí zdravý rozum...;-)

2 0
možnosti
Foto

Pane Petře, právě jak to píšete. Ještě jsme se nenaučili danouá mmíru a odpovědnosti. Zrovna v čera jsem se ptal maminky, táhnoucí své 6 leté dítě přes přechod na červenou. Po otázce co mi je potom mi sdělila, na co by čekala, když jsou auta daleko. Přiznám se, že jsem neměl chuť poukazovat na to, jaký dává příklad malému dítěti. Vám Petře děkuji za návštěvu a komentář.

2 0
možnosti
Foto

Střílím asfaltové holuby. Sport, při kterém je třeba maximální soustředěnost a blesková reakce. Mám vyzkoušeno, že po jednom ležáku jsem se výrazně zhoršil. Tudíž sám bych toleranci nevyužíval. Znám však mnohé jedince, kterým by určitě nějakých 0,4 promile nevadilo a jezdili by možná ještě lépe než střízliví.

3 0
možnosti
Foto

Pane Štěpáne, předně Vám děkuji za přečtení i komentář. A díky za příklad s těmi holuby. Je to jako při té akce, prtože člověk nikdy neví, kdy přijde krizová situace.

0 0
možnosti
Foto

Pavle, všechno jsem tady řádně prostudoval, projel také diskuze a jsem rád, že jsem nekuřák a jedno pivo si dám tak jednou za měsíc po vepřo knedlo nebo něčím podobným, a auto pak na mě marně čeká. Mám výhodu, že bez piva dokážu žít a když si někdy za dlouhý čas flašku otevřu, cucám ji tři dny, ale dvě tabulky čokolád dokážu zlikvidovat na jeden tah. Asi nejsem normální... Tobě přeji úspěšné hasení žízně čímkoliv!!;-D

3 0
možnosti
Foto

Horste, tak až na to kouření jsme na tom stejně, pivko nebo víno si dám občas a nemám potřebu se pak stresovat kvůli řízení. Navíc, tím, že jsem pár let jezdil rally, nemám ani potřebu v běžném provozu závodit

2 0
možnosti
PL

P13e52t98r 84L66a33n22g23e86r

12. 4. 2019 19:43

Myslím si, že ještě Češi nedozráli natolik, aby si svobodu tolerance alkoholu při řízení vozidla zasloužili. Obávám se, že by v reálných podmínkách došlo ke zvýšení počtu nehod zavinenych alkoholem.

Pokud bude takový zákon přijat, tak ho vezmu na vědomí bez jakéhokoliv protestu, ale sám osobně si to "jedno pivo" před řízením dávat nebudu.

Vám karmu a dík za článek.

7 0
možnosti
Foto

Pane Petře, nejen že děkuji za návštěvu, ale i Váš názor, který odpovídá tomu mému. R^R^R^R^R^R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 21,47
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com