Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Tomáši, děkuji Vám za návštěvu.

0 0
možnosti
MB

Tohle je druhy pokus, administrace me smazala... takze znovu - nelze nez souhlasit ... demokracis neni anarchie ... ja ziju dlouha leta mimo rodnou hroudu, kam se ale rad vracim, stejne jako moje zena, ktera ovsem odmita v Cesku ridit ... ja pro to mam pracovni termin "od Oktavky nahoru", cimz minim, ze dotycni ridici se ridi pravidlem (dalsi pracovni nazev) "Uhni MENE MENTALNE VYVINUTY JEDINCE, ted jedu JA!!!" (expresivnejsi nebo spis prilehavejsi VYRAZ byl administraci ohodnocen jako nevhodny) ... Vam karma a R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Pane Milane, velmi Vám děkuji nejen za návštěvu, ale i diskusní příspěvek. Od řady svých známých slyším rozčarování, když vyjedou do zahraničí a tam je lapnou, protože mají pocit, že i tam můžou jet, jako u nás.

0 0
možnosti
Foto

J22a29n 86Š97i46k

4. 4. 2019 19:15

Osobně bych navrhoval seškrtat počet zákonů a dalších předpisů na polovinu. Ale důrazně je vymáhal. K čemu jich máme tolik, když není důrazně vyžadováno plnění povinností. Přitom si myslím, že nástroje policie a další úřady mají. No a problém je i v naší české povaze. Všechno se snažit obejít, vyhnout se, ohnout se...Každý by měl začít u sebe.

3 0
možnosti
Foto

Honzo, předně ti děkuji za návštěvu a komentář. Já říkám, že vše se dá, ale nesmí jít o život a o zdraví. A přitom to chce tak málo - slušno, ohleduplnost a předvídání.R^

0 0
možnosti
PV

Mozna by se dalo zjednodusene rict, ze jsme stejne kvalitni ridici, jako jsme diskuteri. Z nasich silnic a internetovych diskuzi znacna cast populace dobre nevychazi. I kdyz porad lepsi nadmerne prezentovane ego v diskuzi nez na te silnici.

Vam karma.

3 0
možnosti
Foto

Pavle, velmi Vám děkuji za návštěvu a komentář, ke kterému není co dodat. R^R^

0 0
možnosti
Foto

Není příliš velký rozdíl mezi "pacientem" který jezdí jako prase a ještě si to sám považuje za jakousi (zvrhlou) statečnost či projev své převahy nad ostatními a "pacientem", který se chová jako hovádko Boží v diskusích. Jde o stejné povahové typy včetně nabubřelého sebehodnocení, které je ve skutečnosti projevem mindráku. Rozdíl je samozřejmě vtom, že na silnicích jde o život a lidé zbytečně umírají kvůli nezvládnutému egu takyřidičů.

S přitvrzením postihu lze souhlasit, pokud je účelný a skutečně dosáhne kýženého účinku. Všechno má své pro a proti. Jednu dobu jsem poměrně často jezdil do Itálie, kde člověk na silnicích téměř nepotká policii, ale ve chvíli, kdy se něco stane, tak za první je tam hlídka najednou neuvěřitelně rychle a za druhé, viník nehody se dočká drastického postihu bez pardonu, což myslím působí hodně výchovně. Způsob jízdy v Itálii se mi líbí a vyhovuje mi. Panuje tam poměrně velká benevolence a lidé jezdí spíše přirozeně, podle pocitu, než aby stále úzkostlivě koukali na tachometr. Ale zároveň jsou ohleduplní a pozorní, ctí i různá nepsaná pravidla.

Což bohužel u nás nejde, protože postkomunistické země vykazují dost obecně vysoké procento lidí těžce zamindrákovaných. Ti se projevují jak v agresivní jízdě, tak v naduté agresivitě v diskusích. Jen represe nestačí, je třeba trpělivě a soustavně trvat na dodržování pravidel psaných i nepsaných.

Pavle, držím palce a nenech se odradit typickými diskusními "týpky".

5 0
možnosti
Foto

Marku, velmi ti děkuji nejen za návštěvu, ale za krásný diskusní příspěvek opřený o vlastní poznání. Dělám raději pěkný věci, ať ve fotografiích nebo v článcích. Tohle je ale jedno z témat, kdy musím nasat pár řádků. Protože alespoň v této malé míře se mohu pokusit apelovat na rozum, přemýšlení a předvídání. Bohužel, jak to píšeš, u nás je zakořeněný nešvar , který jsi krásně popsal. Je zajímavé, že v zemích, třeba jako Holansko, mají problém zejména Češi. Prostě jsou zvyklí na to, co dělají doma. Jenže v tomhle jde o život. Marku, velmi si tvé návštěvy vážím a přeji ti jen krásné dny.R^R^

2 0
možnosti
Foto

Jirko, děkuji ti za nakouknutí a komentářR^

1 0
možnosti
Foto

R^Když jsem tu předchozí diskuzi viděla, ani jsem tam nepsala. Ale taky mám pocit, že přitvrzení moc nevyřeší... Jsou mezi námi tací, na které nezabere.

2 0
možnosti
Foto

Klárko, jenže co s tím? Podívej se, do ostatních zemí kolem nás. Třeba na Chorvatsko... navíc, ta naše povaha.... Ať tak či onak, je to velké téma, vztahující se na zbytečné úmrtí lidí

3 0
možnosti
Foto

R^máte pravdu pane Pavle není nad plodné diskutování-jen z těch výplodů některých diskutujících jde člověku hlava kolem;-D a jak jsou někteří plodní, to je děs;-)

3 0
možnosti
Foto

Libuško, co dodat, snad jen, že děkuji za návštěvu a komentářR^

0 0
možnosti
TD

No dobrý. Tak teď si ještě zjistěte, jaký je rozdíl mezi "nepřiměřenou rychlostí" a "nejvyšší povolenou rychlostí".

Nápověda: to první je opravdu častá příčina dopravních nehod. To druhé kontrolují v drtivé většině automatizované systémy (radar/kamera). Občas se o totéž snaží také policajti s přenosnými měřícími systémy, ale v celkovém počtu "změřených" a zkasírovaných jsou takto prováděné kontroly jen kapkou v moři. Jinak tam žádná přímá souvislost není. Povolená rychlost může být snadno nepřiměřená.

Pěkně zpracované to máte třeba tady:

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/prekroceni-povolene-rychlosti-neni-pricinou-nehod-policie-ma/r~fdf6630cfa8a11e7b6a9ac1f6b220ee8/?redirected=1554388750

Takže se nedivte, že když do toho někdo trochu vidí, tak může jen ušklíbnout Vašemu volání po větší policejní represi, když 99 % té "represe" je namířeno proti chování, které figuruje až někde na šesté příčce (22 mrtvých), a to ještě jen částečně.

Případy, kdy policista měří dezén "mozkovým myšlením", nebo rychlost odezírá z rychloměru ve svém vozidle, případně oslovuje řidiče přátelským "ku*va ty ku*do, na koho blikáš" s pistolí v ruce - to vše tomu Vašemu volání po větší represi také dává poněkud trpkou příchuť.

1 0
možnosti
Foto

Pane Dvořáku, předně Vám děkuji za návštěvu a komentář. Co se týče ošklíbnutí, toho, kdo do toho vidí je problematické. Ono je dneska všude odborníků mnoho. Proto, mám už v úvodu mého blogu, vytesány dva citáty, které definují co píšu. K Vašemu odkazu k aktuálně.cz bych jen namítnul, že ve svém textu, kterému se kdejaký odborník může ušklíbnul, jsme vsunul odkaz odkud jsem čerpal statistiku. A čerpat jde, protože ta statistika je na několika stranách pdf. A dovolím si konstatovat, že pro mě je pojednání PČR poněkud více relevantnější, než zpravodajské weby. A především pro mě osobně je číslo 565 poněkud znepokojivé. A tak nakonec si dovolím jen poznamenat, že si za svým názorem stojím, je mi úplně jedno, zda se někdo ušklíbuje, protože máme sice spoustu lidí, co tomu rozumí, ale realita na silnicích tomu neodpovídá. :-)

5 0
možnosti

Pavle, jak dlouho jsi na blogu?

Že se některým reakcím ještě divíš?!

Tady jsou odborníci a odbornice úplně na všechno. A za všech okolností mají pravdu. Nelze je brát vážně.

3 0
možnosti
Foto

Maruško, předně děkuji za návštěvu a komentář. No na blogu myslím, že od roku 2014. Ale jsem nad některé komenty povznesen. A především, projevuji svůj názor, na což upozorňuji na úvodní stránce dvěma citáty.;-D;-D;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 25,05
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com