Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

J58i64ř68í 80A64l34e69x45a

3. 1. 2019 11:08

Když Vás tak čtu, začínám být rád, že nejsem horšočlověk... :-P

1 0
možnosti
Foto

Pane Jiří, děkuji Vám za přečtení a komentář.

0 0
možnosti
MM

Když se tak zamyslím nad svým docela dlouhým životem, tak jsem nikdy nikoho nezavraždil, neoloupil,nelhal rodině, přátelům, vulgárně neoznačoval své názorové oponenty, neprosazoval své ego,nebyl mstiví.

Svatozář nemám,, ale považuji se za lepšího člověka ve srovnání s těmi , kteří páchali to, co jsem uvedl. Pane presidente i vůči vám se považuji za lepšošlověka, zloba a mstivost mně neovládá.

11 0
možnosti
Foto

Promiňte, ale moc nerozumím, proč se vůbec někdo zabývá tím pojmem lepšolidi.

Rozuměl bych, kdybyste napsal, že všichni lidé jsou stejně dobří nebo stejně špatní. Byl by to sice nesmysl, ale uchopitelný. Zákony a právní normy nevznikly proto, že jsou všichni stejně mírní, ohleduplní, nenásilní, poctiví .......atd. atp. Právě naopak. Z toho se dá usuzovat a na příkladech dokazovat, že jsou lidé diametrálně odlišní a někteří i podvodníci, hochštapleři, lháři, zločinci. Z tohoto hlediska pokud někdo o sobě tvrdí, že je v něčem lepší než někdo jiný, může mít pravdu. O tom se pak může vést diskuse. Ale věcná a seriózní, jinak je to jen vítr slov. Rozňamtávání toho novotvarů bez konkrétních faktů vede jen k relativizování někdy i vážných negativ. Stává se to jen hloupou nálepkou, která je používána zbaběle v argumentační nouzi.

5 0
možnosti
Foto

Pane Jaroslave, děkuji Vám za návštěvu a komentář mého fejetonu. Já nevím, proč se tím někdo zabývá. Mám li mluvit za sebe, prostě to slovo mě zaujalo, vzal jsem čistý list pomyslného papíru, pero a napsal tento text.

0 0
možnosti
Foto

Možná, že jsme v rámci Evropy) také "lepšonárod..." Ironicky určitě, hádáme se, pereme se, stále něco kritizujeme, ale vládnout si sami sobě nedovedeme. I když mi to "lepšo" připomínáto typicky české "vepřo, knedlo, zelo"...V tom jsme opravdu dobří... ;-)

4 0
možnosti
VV

;-D "vepřo, knedlo, zelo".;-D

A uz jste nekdy jedla to bavorske?

0 0
možnosti
Foto

Nejede o zcela nový pojem. Pamatuji jak se v 50. letech v generaci mých rodičů běžně používal termín "lepší člověk", či "vzal si děvče z "lepší rodiny" apod. Nebylo v tom nic dehonestujícího, či posměšného. Spíše jen trocha plebejství, přehnané účty a možná i závisti.

6 0
možnosti
JS

:) souzním s Tebou, Pavle!

5 1
možnosti
Foto

Jani, moc ti děkuji za přečtení a komentář.

2 0
možnosti
VH

Vaše definice je trošku nepřesná. Milovaný pan Zeman mínil "lepšolidmi" ty, kteří jasně vidí jeho záporné vlastnosti a veřejně je kritizují.

Uznejte, že než diskutovat je jednodušší dát nálepku - jednou kulak či byvšij čelověk, jindy žido-bolševik, pak zaprodanec a ztroskotanec, posléze sluníčkář, pravdoláskař, lepšočlověk. Pro člověka, neochotného přemýšlet, je to totiž ten nejlepší argument. A k takovým jedincům se politici svými nálepkami obrací.

15 0
možnosti
Foto

R^ K neuvěření, jakou hloupou hračku dal tím novotvarem pan president lidu... V Číně, od níž bychom se prý mohli učit, jak stabilizovat společnost, ten princip už funguje. Kritici způsobu uplatňování moci jsou v podstatě také obviňování podobným způsobem - jako ti, kdo neoprávněně zastávají jiné názory na lidská práva. Jako nějací nebezpeční lidé nemající v náležité úctě vrchnost. Ale žrádlo pro psy se z nich nevyrábí, to by se za dolary vyvážet asi nedalo. Svět se jednou zase probudí. Předstírání slepoty s nástupem nacismu také nějaký čas trvalo. Ta pochvala Číně vyslovená panem presidentem České republiky byl takový velmi nevhodný orientální úsměv (nevhodný je eufemismus, nechci být příliš expresivní). Žasnu, že svět tak otupěl.

5 0
možnosti
AL

Dal jsem karmu, měl jsem na mysli lepšokarmu.

:-)R^

2 1
možnosti
JA

J62i67ř35í 94A37l90e84x42a

3. 1. 2019 11:08

Děkuji, alespoň jsem utvrzen v dojmu, že je to hloupý blábol.

1 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 17,03
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com