Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Pavle, trochu asi mimo, ale často přemýšlím, kolikrát lidé během jediného dne zalžou (fatálně,nevinně i jen ze sportu). Jak se dnes všechno zkoumá, udělali ohledně lží řadu výzkumů. Dost blbý pro nás. Lžeme furt. Já už si dlouho říkám, že lhát nebudu a že když se mi třeba někam nechce, nebudu říkat, že mi např. není dobře... ale je to těžké, musím říct. A to pokrytectví máme nějak pod kůží...nepřipadám si jako pokrytec, ale vždycky se tak nějak vidíme, jak se nám hodí a líbí.Za článek karma. A zdravím!:-)

4 0
možnosti
Foto

Magdi, předně zdravím a děkuji za nakouknutí. Jsem si toho vědom a je to opravdu těžké. A třeba s tím druhem " pokrytectví v rámci milosrdné lži" ani já nejsem čistý. Jinak nemám co dodat, vždyť jste to napsala přesně. Magdi a děkuji za návštěvu.R^

0 0
možnosti
DV

D27a10v63i49d 90V78l42k

31. 3. 2016 14:14

No jenomže zkuste být obchodníkem a nebuďte někdy pokrytcem. Bohužel je to dnes se zákazníkem mnohdy souboj kdo z koho.

1 0
možnosti
Foto

Davide, předně zdravím a pak, je to jako s tím příkladem co jsem uváděl s nemocným. U obchodníka ještě horší, když chce býti v dnešní době poctivý. Davide, děkuji za návštěvu a za komentář.

0 0
možnosti
VF

Dovolím říct názor, za který budu (jemně řečeno) velmi neoblíbená.

Karel Kryl:

"Když místo po Hradu

sám chodím po ulici,

když sním - a nekradu -

jsem zřejmě na palici.

Já zůstal pozadu:

hniju si na vesnici.

Rád."

Jenže ta "vesnice" byla v Německu. Mě osobně tím ranil.

1 1
možnosti
Foto

Paní Věro, tak u mě neoblíbená nebudete, mě jiný názor podaný tak nějak normálně nevadí. Tento text neznám a tak se k němu nemůžu vyjádřit, snad jen, že Kryl byl jen člověk. Věro, děkuji Vám za návštěvu, za komentář a přeji hezký den.

1 0
možnosti
Foto

„Hledáme-li význam slova pokrytectví, nejčastějším výkladem tohoto slova je rozpor mezi vědomým chováním jedince a jeho vnitřním přesvědčením.“

Mě tento výklad neuspokojuje a spíš s ním nesouhlasím – například: můžete být vnitřně přesvědčený, že je špatné mluvit sprostě, ale když vám to občas ujede, ještě vás nutně nebudu mít za pokrytce – pokud nebudete druhé moralizovat za sprostou mluvu s tím, že vy to nikdy neděláte.

Pokrytectví vidím jako rozpor mezi slovy a skutky; přetvářku před druhými. Dobře je charakterizuje známé „káže vodu a pije víno“.

8 0
možnosti
Foto

Pane Miloši, připouštím, že Vás výklad pokrytectví je lepší. Každopádně Vám děkuji nejen za návštěvu, ale i za diskusní příspěvek.

1 0
možnosti
Foto

Lubomíre, tak ono se nedalo přejít mnohé diskuse ;-) Každopádně já děkuji za návštěvu a za komentář R^

1 0
možnosti
JT

Pavle díky za článekR^ Pokrytectví je když provozovatel rektálního alpinismu kritizuje řiťolezce, který ovšem leze do jiného zadku, do kterého by on v žádném případě nelezl.

7 0
možnosti
Foto

Jene, já děkuji za návštěvu a naprosto výstižný komentář R^

1 0
možnosti

Pravdoláskaři v přesvědčení, že kdo má něco proti "naší nové, těžce vydobyté demokracii", je komunista, žijí dodnes. A k tomu ještě přidali to, že kdo kritizuje Západ a EU, musí být automaticky přisluhovač Kremlu a Putinova loutka - nebo aspoň hlupák a ignorant.

Což je jasný znak toho, že bubák komunismu má pravdoláskaře v hrsti a až nezdravě ovlivňuje jejich životy - a to natolik, že mnozí z nich se vůči komunistům, Rusku, Putinovi apod. vymezují pěkně "po bolševicku" (např. logikou "kdo nejde s námi, jde proti nám", zastrašování "jinověrců", okázalá demonstrace vlastní nadřazenosti atd.)

6 0
možnosti
Foto

Tomáši, předně Vám děkuji za návštěvu a za komentář. Nemám rád škatulkování, i když připouštím, že se mi někdy povede též, aniž bych chtěl. Ono je to složité, protože v demokracii umět připustit odlišný názor a bejt demokratem to už je fuška. No a jednoduší je přístup o kterém píšete. Bohužel. Já lidi dělím jen na chytré a hloupé, ne podle vzdělání, ale podle chování a ti jsou na všech stranách zastoupeny. Tomáši, přeji Vám hezký den.

2 0
možnosti
Foto

R^ + R^ za K.K.

P.S.: těch film. říkladů jistě nepřeberně. Namátkou vzpomínám (SPÍŠE PRO PAMĚTNÍKY) ..Morálka paní Dulské", či např. ,,Dvojí sukno", atd.

Nu a z toho ,,ostatního" pak ty každodenní. Stačí ,,nezávislá" I ,,neávislí"- media, politologové, komentátoři,etc. Filtrem budiž pak vlastní rozum, zkušenost i úsudek. Jenže, když ona/oni...;-OI když, jen na to/ta to vše svalovat, to by mohlo být též ukázkou lecčeho. I onoho pokrytectví;-)

2 0
možnosti
Foto

Jirko právě, je to vše svázaný a provázaný. Každopádně děkuji za návštěvu a za komentář a přeji krásný den.R^

1 0
možnosti
TG

R^R^R^ Ano, to je neustále aktuální téma. Bylo, je a bude. Je zajímavé, že jsme ho dnes oba uchopili, každý svým způsobem....;-) Přeji hezký den !

2 0
možnosti
Foto

Tomáši, děkuji ti za návštěvu a za komentář. I tobě přeji hezký den.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 17,03
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com