Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně osobně bylo dost smutno hlavně loni z některých reakcí lidí po loňském vyznamenání našich padlých pěti vojáků (reakce jako "žoldáci", proč tam lezli, agresoři zasloužili si to atd.)... Prostě špína, děs, ubohost.

Hrdost na naše vojáky určitě existuje, odpor k misím aliance je tu ale také. Mnoho lidí v tom má vnitřní dilema. Možná by armáda mohla trochu přidat v komunikaci s veřejností a být v tom trpělivá. Když lidé vojáky osobně neznají, tak pro ně armáda není ožehavé téma. Pouto vznikne, když se kamarád, táta, bratr, strejda nebo soused nevrátí z mise... V Americe mnoho lidí tuto zkušenost má a moc si cení této oběti.

V alianci samozřejmě nesou největší břímě Američané, obecně na všechny vojáky aliance a jejich spojence by se mělo nahlížet jako na "naše"... Já myslím, že zárodky jsou, ale ještě to potrvá.

Jinak konvoj v něčem ojedinělý byl: podle dostupných informací to byl nejdelší americký pozemní přesun sil v Evropě od přesunu pod gen. Pattonem v r. 1944.

6 0
možnosti
ZU

Český voják si zaslouží úctu a uznání.Americký je agresor.Možná bychom mohli přehodnotit spolupráci s agresorem.......

0 3
možnosti
Foto

R^Pavle, obávám se, že dost lidí ze starší generace si dnešní českou armádu stále plete s tou bývalou komunistickou. Též jsem byl tehdy na vojně a protože ty věci trochu sleduji, byť z povzdálí, dovedu si představit, že rozdíly jsou obrovské. Kdybych to chtěl hodně zjednodušit a vyjádřit subjektivně, tak tehdy jsem se za naší armádu styděl a teď na ni mohu být hrdý:-)

11 0
možnosti
Foto

Honzo rozumím ti a děkuji za návštěvuR^

2 0
možnosti
Foto

Rozdíl já vidím pouze v odlišné mateřštiny, PavleR^

2 0
možnosti
Foto

S těmi výzkumy veřejného mínění STEM bych to nepřeháněl, otázka zda průjezd kolony vadí je otázka z který nelze vyvozovat skoro nic. Většině rozumných lidí nevadí. Já i když mám k americké armádě dost výhrad uznávám, že jsme součástí NATO a průjezdy jsou nezbytné. Zajímavější otázka by byla co by lidi říkali, kdyby tady měla zůstat. Jinak v přístupu k AČR a armádě USA je doopravdy markantní. Myslím si, že nejvíce to cítí naši vojáci. Slova známého od Vojenské policie, který říká kdyby se lidé tak chovali, když doprovází kolonu AČR. Tady najednou nikdo do kolony nevjížděl, netroubil a nerozčiloval se protože zrovna pospíchá a kolona ho zdržuje, všichni poslouchali pokyny VP a PČR a nesnažili se nikam nacpat. Byl bych rád kdyby aspoň tenhle ohled k armádě zústal po odjezdu konvoje, ale pochybuji a proto chápu ten divný pocit, který z něj autor má.

4 0
možnosti
Foto

Františku právě já to psal s důrazem právě na naši Armádu R^

0 0
možnosti
Foto

Jakýsi odpůrce konvoje napsal, jako to, že když je 80% pro, proč všichni nešli vítat? Asi mu nedošlo, že by se k trase všichni nevešli. Nehledě na to, jak by se tam tedy víc než 3/4 republiky přemístilo.

Ale žádný problém - zařiďte, aby média včas informovala, že se naši vojáci vrací z nějaké mise a kde je lze přivítat.

Hlavně když je proč remcat.

7 0
možnosti
RN

drahy pane kolego, jedna vec je vyjadrit se do pruzkumu verejneho mineni, jina vec je sedet u netu a cely den do neho klapat, jako to delaji rusofilove, na to nema kazdy z tech 80% ani cas a ni penize.s pozdravem.

4 0
možnosti
MR

Jo, a o te ceske armade mate pravdu, jenze te uz Vyvadil nebo komanci nedelaji takovou propagandu, kdyby vyvadil zacal s nejakou kampani proti ni, tak by take narod vysel do ulic na jeji podporu, bohuzel, kremrole na to nic moc

5 0
možnosti
MR

Jak to vypada, cesi se vrhli zamavat spojencum pouze proto ze je komanci a vyvadilove vyburcovali, to byl vice protest proti kremrolim nez cokoliv jineho, nebyt velkohubych putinovcu, tak by projeli bez povsimnuti.

Ale ruska propaganda jede na plne obratky, a to tak ze i ceska vlada vcetne Zemana mela za to ze tu budou nepokoje. I Petr Pavel se obaval, a spojenci byli varovani ze se mozna neco semele, tak velka propaganda, lziva, to byla.

A jak je po vsem, tak tyto zaprodanci zacinaji vystrkovat hlavy, i zde na blogu, a pisou tak ze kdo by to nevidel, tak by si myslel ze opravdu Cesi se vrhali pod kola konvoje

5 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com