Pavel Vrba

Není to nic jiného, než hňupství.

21. 05. 2017 19:00:00
Našel bych spoustu jiných slov, zde však nepublikovatelných. Snad jen, že i tito jedinci, možná i skupinky, mají bohužel i volební právo. Ti, kterým není nic svaté. Přiznám se, že díky těmto jedincům jsem zastáncem práva útrpného.

Protože slabošskyněco ničí pod rouškou anonymity, tmy a pocitu nepolapitelnosti. V tomto konkrétním případě, jde o fasádu panelového domu, kterou nějací vandalové poničili.

Možná si v tomto okamžiku někteří ze čtenářů položí otázku, proč mě něco, jako je vandalismus tak vytočí do nepříčetnosti. Prostě vytočí a v takovém to případě si umím i představit veřejné bičování.

Před necelými 15 lety jsem přistoupil na nabídku jít do statutárního orgánu Společenství vlastníků bytových jednotek. Respektive 40 bytových jednotek, jejichž majiteli jsou v převážné většině senioři. Ve funkci předsedy společenství jsem setrval 8 let, během kterých se na domě provedly projekty v rámci revitalizace domu. Zateplení, výměna oken a kompletní rekonstrukce výtahu. Kdo někdy zažil být „ funkcionářem „ SVJ mi dá určitě za pravdu, že to není vůbec jednoduché. Být taktikem, psychologem, ekonomem, právníkem, vizionářem, ale především být odolným jedincem.

Během této doby jsem získal zkušenosti nejen s podivností stavebních firem, které, ač jsou vybaveny vším možným doporučením, včetně ISO, jejich kvalita práce a splnění smlouvy o dílo bývá různá. Mimo to, ještě člověk naráží na členy společenství, mezi nimiž se vždy najde některý, který dělá problémy, všemu rozumí, vše by dělal líp......

A někdy to pro mě bylo opravdu velmi nepříjemné.......

V té době jsem zažil i podlé a manipulativní pomluvy, vzpomínám na anonymy, tvrdící cosi, o mém napakování a zbohatnutí, protože to není možné, aby to tak u nás bylo drahé, když jinde je to vyšlo levně. Vzpomínám na mnohá vysvětlování na schůzích, že nelze posuzovat náš výtah s výtahy jinde, protože to je prostě u nás technicky jinak.

A právě pro všechny ty nepříjemné chvíle, moře času vlastního života, obětovaného ve prospěch celku, v tomto případě bytového domu jsem pobouřen oním výše uvedeným gaunerstvím. Jsem tím gaunerstvím pobouřen i proto, že mnozí splácejí úvěr, ač sami moc peněz nemají. Jsem pobouřen nevážením si druhých, nevážením si práce jiných.

Vím, že ti gauneři to číst nebudou a i kdyby se stal zázrak a tyto řádky četli, jejich vrozená hloupost jim pochopení nedovolí.

Přestože v našem právním řádu není práva útrpného, jsem přesto přesvědčený o jednom:

Cokoliv zlého, uděláme druhým,
vrátí se nám to.

Autor: Pavel Vrba | karma: 34.52 | přečteno: 1707 ×
Poslední články autora