Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pokud dokážete, které vozidlo v registru vozidel, dokáže vyvinout aspoň poloviční rychlost zvuku, nebo které vozidlo dokáže zabít chodce na vzdálenost 20 metrů jako u pistole, nebo 100 metrů jako u lovecké pušky...pokud to všechno prokážete, pak s vaším návrhem souhlasím.

1 1
možnosti
MS

Jinak ohledně toho zakazování: Lidi volají po extrému, ale váš článek, který má věc jakoby zesměšnit a zbagatelizovat je zase extrém druhý. Sám jste totiž dobrovolně odsouhlasil příspěvek pana Ráže, kde naprosto zřetelně přiznal omezení zbraní jednotlivcům, kteří nejsou členy spolků a vy jste to odsouhlasil. Takže v prvé řadě byste si všichni měli ujasnit co chcete.

Na jednu stranu nechcete úplný zákaz zbraní, ale zároveň připouštíte omezení počtu zbraní jednotlivcům - čili zákaz většího počtu zbraní jednotlivcům.

Ty statistiky dopravní nehodovosti jsou hezké, ale pořád jsou ovlivněny násobně větším počtem držitelů řidičských průkazů, jinými slovy můžete zaručit, že při počtu držitelů ZP několik miliónů budou statistiky smrti zastřelením pořád minimální?

Počet obětí autonehod je větší, ale auto je smrtelně nebezpečné až z bezprostřední vzdálenosti a pokud ten chodec není svázaný, s mobilem a kapucí - tak v 99% přežije.

0 0
možnosti
Foto

Zakázal bych i praky a luky klidný konec týdne, Pavle!

1 0
možnosti
Foto

Nedávno tu někdo uvedl, že v USA (330 mil. obyv.) dojde za rok k 200 obětem nějakých střelců. A to tam má nějakou zbraň kde kdo.

Kdežto u nás - za rok 17.

Takže v zuby ozbrojených USA připadá cca na 10 milionů asi 6 obětí, kdežto u nás 17.

Tedy nad USA vedeme.

1 1
možnosti
Foto

Pavle zdravím, děkuji za návštěvu, ale tu statistiku neumím posoudit. Ale 17 se mi zdá moc a navíc nezapomínejme na nelegální zbraně

2 0
možnosti
Foto

Môj známy takmer päť hodín čakal na letisku. Praha neprijímala žiadne lety. Po tragických udalostiach na pražskej Filozofickej fakulte UK nahlásil popoludní anonym bombu na Letisku Václava Havla. Policajti zasahovali aj v metre na I. P. Pavlova proti mužovi s “atrapou” granátu.

Nevkusné politické a novinárske parazitovanie na tejto tragédii má za následok takéto činy. Informovanie v médiách je za hranicou dobrého vkusu. A slušnosti.Štandardné médiá nastúpili po fáze bulvarizácie a infantilizácie do fázy extremizácie obsahu a formy svojich výstupov. Robia z nás extrémistov. Svet sa stenšil na život medzi dvoma extrémami. Vhodným a nevhodným. Dobrým a zlým. Našim a vašim. Prestáva byť medzi nimi rozdiel.

2 0
možnosti
Foto

Janko, co k tomu dodat, ale moc děkuji za návštěvu.

2 0
možnosti
RP

V rodině mám dva držitele zbraní, bezpečně uložené v trezoru a to mít podle zákona každý kdo jich má víc. A rodiny o tom vědí, což mě nejde do hlavy, že to tak nebylo u toho vraha z Univerzity. Ale abych to odlehčila budu ty moje majitele občas pozorova jak se jim líbí na světě. Takže daleko víc se bojím potkat v autě proti sobě alkoholika nebo feťáka.

5 0
možnosti
Foto

Radko děkuji Vám za návštěvu a komentář. Ta statistika hovoří jasně a je naivní myslet si, že zákaz něco vyřeší. Přeji krásné dny.

3 0
možnosti
JP

Jsem pro zákaz osobních zbraní, tedy kromě myslivců apod. Připadá mi to již archaické a jak ukazuje praxe i nebezpečné. Srovnávání s automobily apod. je úplně mimo.

1 7
možnosti
Foto

Pane Procházko děkuji Vám za návštěvu a Váš názor. On princip je princip stačí vzpemonout na vražedkyni s naklaďákem v Praze .

5 0
možnosti
Foto

Pokud to srovnáváte s dopravní nehodou, chyba nebude na přijímači čtenáře.

1 3
možnosti
Foto

Paní Klímová, předně Vám děkuji za přečtení mé nadsázky. Jen bych dodal, že u čtenářů více než přijímač, preferuji mozek a selský rozum. Vozidlo je zbraň a statistiky to dokazují, navíc, už bylo použito i k masakru včetně naší země. Přeji Vám hezký den.

4 0
možnosti
Foto

J40a49n 71Š62i85k

11. 1. 2024 14:25

Taky jsem proti zákazům. Některé detaily je určitě potřeba zpřesnit zákonem, který je ve sněmovně. Avšak omezení počtu zbraní na držitele a psychologické testy nejdou nějak uspokojivě vyřešit bez obrovských nároků na personál. Ono je hezké všechno nakázat a omezit, ale on to potom všechno někdo musí taky kontrolovat, evidovat, pokutovat. Zbraň sama o sobě nestřílí, vždy je to člověk. A pokud střílet bude chtít, zbraň si sežene. Obyčejná vzduchovka dokáže taky zabít. Hezký den

6 0
možnosti
Foto

Honzo zdravím tě a děkuji za komentář ke kterému jen dodám, že ani to by nezaručilo aby se taková tragédie nestala. Já právě s jistou nadsázkou chtěl ty nesmysly komentovat.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Ale svůj prak nikomu nedám

1 0
možnosti
Foto

Jirko děkuji za návštěvu já svůj taky ne

2 0
možnosti
TB

A nezapomeňte, že povinná kastrace prokazatelně snižuje počet znásilnění. Popřípadě povinný výbuch jaderné bomby.

2 0
možnosti
Foto

Pane Bezděku, máte naprostou pravdu no ono by se toho našlo... přeji klidné dny

1 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 25,05
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com