Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..... vono to na tem lontu nejni až tak markantní jak ve městě, ale už i tady pomale převládá akrobacie s mobilem nad pevným úchopem motyky, lopaty, kosy, kladiva, smetáku ...... von to po nich doma totiž nikdo nechce, nikdo z rodiny to nevyžaduje,- na pole či do vinohradu je nedostanete ani párem volů! Ale je docela možný, že už je všechno zrobený a hákovat už nikdo z nich nebude moset,- snad proto mají tolik času a prostoru věnovat sa tej ekologii a klimatu;-DR^!

1 0
možnosti
Foto

Petře předně díky za zastavení a komentář. No uvidíme dále, jak se vše bude vyvíjet. R^

0 0
možnosti

Pavle, se zájmem jsem si tvůj blog přečetla. Vidím to minimálně podobně. Ale komentovat ten "stav věci" raději nebudu.

2 0
možnosti
Foto

Maruško, moc ti děkuji za návštěvu a komentářR^

1 0
možnosti
Foto

Pěkná úvaha Pavle. Optimisticky viděná. R^

Také jsem o tom uvažoval. Nikdy bych si nedovolil jedním šmahem posílat mladé lidi "honem zpátky do školy ať se jdou učit". Ani nálepkovat je jako děti.

Jistě, nemusím být úplně nadšený ze všeho co dělají, ale každý mladý člověk, který se zajímá a přemýšlí o tom, co bude zítra, pozítří, za pár let, mi dělá radost.

1 0
možnosti
Foto

Marku, právě proto jsme se to snažil tak nějak napsat s nadhledem i jistým sarkasmem. A tobě Marku děkuji nejen za přečtení, ale i komentářR^

0 0
možnosti

Je třeba být optimista a nechť se mládí vydovádí a jak bude zrát, tak se bude zklidňovat jako i my. A v Brontosauru jsem si užil a v přírodě si užívám, obzvlášť teď, když se probouzí:-)

2 0
možnosti
Foto

Jene, předně ti děkuji za nakouknutí a komentář. Vidíš, právě proto jsem tam toho Brontosaura i zmínil.:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Pavle, to já jsem se nenechal šikanovat učitelkami ani dříve. Jednou se češtinářka pokoušela mě tahat za ouško, protože jsem se během vyučování bavil se spolusedící. Vzal jsem její ruku a druhou rukou jsem ji přes ní plácl. Nebyla to promyšlená akce, pouze obranný reflex. Učitelka mi na to řekla, že jsme spolu domluvili. Bylo to má třídní učitelka. Věděla, že mě za ouško tahat neměla, takže si na mne kvůli tomu nikomu nestěžovala. Tak zlobivý jsem zase nebyl. Jedničku z češtiny jsem však pak už od ní nedostal, i když jsem ji uměl dobře. Moc mi to nevadilo.

V našem věku je těžké objektivně hodnotit mladou generaci. Generalizovat se nedá. Před lety jsem jel do Česka jako tlumočník místní školu na návštěvu jejich spřátelené školy v Hranici na Moravě. Překvapilo mne, jak byly vlastně ty děti hodné. Jen jedna Holanďanka (bylo to pěkné číslo) tam během diskotéky přebrala kluka jedné české holce, která pak brečela. :-(

1 0
možnosti
Foto

Jaroslave, předně ti děkuji nejen za přečtení, ale i komentář svých zkušeností. Vím, že je to složité téma a snažil jsem se to napsat lehce sarkasticky, ale i s jistým nadhledem. Co mi vadí, že třeba děti nepozdraví na patře v paneláku.

1 0
možnosti

Vás naplňuje optimismem, když davy hulákají?

Já se spíš děsím, že se tady líhnou fanatici zeleného náboženství.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Viktore, předně Vám děkuji za návštěvu a komentář. Když jsme to psal, snažil jsem se o jistý nadhled, ale i kritiku i určité pochválení, protože nic není černobílé. To určité hulákání tady bylo i dříve viz hnutí Brontosaurus. Jen se o tom tak nevědělo. Nicméně, zůstávám kritikem třeba zmíněného zdravení.

0 0
možnosti
Foto

Paní Ivano, děkuji za přečtení i palce :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Horste, moc děkuji za návštěvu a komentářR^

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den Pavle,

mladí jsou mladí..no. Jsou vystavováni tlakům, které naše generace nepoznala.Doba je úplně jiná. S některými je radost pracovat, s některými je to horší. Ale tak tomu bylo i u nás. A hlavně jsou mladí naším vlastním zrdcadlem, tak tomu bylo a bude do skonání věků :-) Fajn den přeji.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás Filipe, předně děkuji za přečtení i komentář. Ono je to vše v něčem malinko jiné, v podstatě stejné. A tak jsem se snažil to i pojmout. Přeji Vám Filipe hezký den.R^

1 0
možnosti

Jsem toho názoru, že musíme mladé respektovat. Proč jim nedat příležitost a tvrdošíně trvat na svých názorech. Proto ani neohrnuji nos nad Piráty..my tu nebudeme věčně a o Zemi bude rozhodovat zase v budoucnu nynější mladá generace. A s tou co mám kolem sebe se o ní nebojím.R^

1 0
možnosti
Foto

Radko, předně děkuji za návštěvu a komentář mého mírně sarkastického blogu. A snad jen dodám, že se snažím hodnotit podle úsloví: Podle ovoce je poznáte. Tedy mířeno třeba na ty Piráty. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 21,47
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com