Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V mé oblíbené malé hospůdce zvládli EET z provozních nákladů a rozjeli to během tří dnů. Žádný problém..... Desítka z Poličky zůstává na 22 kačkách, pokud cenu nezmění pivovar. No, nedejte si pivko... :-) :-) :-)

Závěr: slušný hospodský nemá s EET problém. Pokud někdo vehementně protestuje, tak má strach, že nebude moci okrádat stát (a tedy nás všechny) na daních a bojí se, že mu FU udělá průvan v dokladech za poslední 3 roky... :-)

0 0
možnosti

Finanční úřad má už léta řadu možností, jak daňový únik rozpoznat a potrestat. Proč musí na neschopnost FÚ doplácet i ti, co daně nekrátí ? Třeba proto, že ani nemusí, když jim odpočty a odpisy stačí k tomu, aby daň neplatili ?

0 0
možnosti
Foto

To je zase keců o poctivosti. On z toho totiž vylezl vtip roku: Největší příjemce dotací v ČR hostinským zařídil "rovné podmínky" ;-D;-D;-D

0 1
možnosti

Zrovna dnes jsem si povídal se svým šéfem - zaměstnavatelem. On EET kvůli podvádějící konkurenci vítá. Naše firma totiž nepodvádí. Ne že by to platilo 100% vždy, po roce 90 když vznikala z ničeho, tak spousta věcí se dělala bez papíru a i část mezd se vyplácela na ruku. Ale to byla divoká devadesátá, pokud nechceme žít celý život ve srabu, tak dnes už to opravedlnitelné prostě není, to si musí ti "také" podnikatelé uvědomit.

3 0
možnosti
Foto

Chtěl bych být při tom a zeptat se vašeho šéfa ještě jednou až vyfasuje pokutu 50000 za nějakou drobnost.

2 1
možnosti
Foto

Není to tak dávno, co jsem tu o EET diskutoval s bývalým spolužákem. On zaměstnanec, já podnikatel. Hrozně se rozčiloval, že živnostníci dělají na černo, ale když jsem se jej zeptal jestli on někdy dělal nějakou fušku, přiznal že ano. V čem se to liší, když já udělám něco bez dokladu a když to samé udělá zaměstnanec? Zeptejte se ale kohokoliv, koho se EET nyní netýká, zda by byl pro evidenci veškerých příjmů a výdajů úplně pro všechny. Pod likvidační sankcí. Proč by měli být zaměstnanci z toho vyjmuti? Vidím kolem sebe dost státních zaměstnanců, kteří si žijou nad své platové poměry. Byl bych z principu proti takovému šmírování, ale tohle by opravdu narovnalo "podnikatelské" prostředí. Nic jej nekřiví víc, než právě korupce ve státním sektoru.

Babiš vstoupil do politiky se slibem, že bude bojovat proti korupci. Za tři roky jeho angažmá ve vládě nevidím v tomhle směru vůbec žádný výsledek.

4 1
možnosti
Foto

A co když si zaměstnanec v práci na služebním kompu vyřizuje své věci? Za peníze zaměstnavatele čučí na péčko? Služební telefon využívá soukromě, služební auto to samé atd.?

1 0
možnosti

Bohužel pravdu nemáte Rv Pravdou totiž je, že nám, malým podnikatelům a živnostníkům jde tahle vláda po krku.Vítězný únor 2 je tu..... nástup komunistické kontroly ,z republiky se udělá ,,národní podnik ,, a pod vedením osvíceného finančního ministerstva si už nikdo ani neškrtne v podstatě ministerstvo financí plně nahradí STB , akorát budou mít daleko větší pravomoci než měla STB..

6 3
možnosti

Jako poctivému podnikateli,podnikám v oboru kde to bez faktury nejde,mi nějak nevadí,že zedník nebo jiný řemeslník,kterého si občas najmu,dělá načerno.Ten zedník nebo jiný řemeslník dělající načerno asi většinu peněz utratí zde v ČR.Proč nikomu nevadí,že státní zakázky dostávají firmy se sídlem mimo ČR?Nikomu nevadí kam jdou úroky z neustále rostoucího státního dluhu?Co uznávám je,že Babiš pochopil komu bude chtít vládnout.

6 0
možnosti

J20o34s95e84f 89K28l89a16t

2. 12. 2016 20:43

Jen tak jestli jste někde zaměstnaný,neplatí za vás obvody a daně zaměstnavatel ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 21,47
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com